Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.nplg.gov.ge/handle/1234/534144
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.advisor | ამირანაშვილი, ლია | - |
dc.contributor.advisor | კვესიტაძე, ედიშერ | - |
dc.contributor.author | პაპიანი, ტერეზა | - |
dc.date.accessioned | 2025-02-12T11:01:48Z | - |
dc.date.available | 2025-02-12T11:01:48Z | - |
dc.date.issued | 2025 | - |
dc.identifier.uri | https://dspace.nplg.gov.ge/handle/1234/534144 | - |
dc.description.tableofcontents | შესავალი -- თავი 1. ლიტერატურის მიმოხილვა -- 1.1. პრობიოტიკური მიკროორგანიზმების გამოყენების ისტორია და პერსპექტივები -- 1.2. რძემჟავა ბაქტერიები და მათი ბიოტექნოლოგიური და პრობიოტიკური თვისებები -- 1.3. პროპიომჟავა ბაქტერიების ბიოტექნოლოგიური და პრობიოტიკური თვისებები -- თავი 2. კვლევის მეთოდები -- 2.1. უცხიმო რძის ფხვნილის აღდგენა -- 2.2. აღდგენილი რძის პასტერიზაცია -- 2.3. პასტერიზებულ რძეში პეროქსიდაზას განსაზღვრა სახამებლიანი კალიუმის იოდიდით -- 2.4. რძის ფხვნილის სისუფთავის ჯგუფის დადგენა -- 2.5. აღდგენილი რძის მაჩვენებლების შემოწმება ლაქტოსკანით -- 2.6. რძისა და რძის პროდუქტების ტიტრული მჟავიანობის განსაზღვრა -- 2.7. ცხიმიანობის განსაზღვრა რძეში მჟავური მეთოდით -- 2.8. კარაქის მჟავიანობის განსაზღვრა -- 2.9. რძემჟავა და პროპიონმჟავა ბაქტერიების გამოყოფა -- 2.10. კვლევაში გამოყენებული საკვები არეები -- 2.11. სერიული განზავების მეთოდი -- 2.12. გრამის წესით შეღებვა -- 2.13. კატალაზური აქტივობის განსაზღვრა -- 2.14. სხვადასხვა ტემპერატურაზე ზრდა -- 2.15. NaCl-ის სხვადასხვა კონცენტრაციაზე ზრდა -- 2.16. შაქრების ფერმენტაცია -- 2.17. ანტიბიოტიკებისადმი რეზისტენტობა -- 2.18. დაბალი pH-ის მიმართ ტოლერანტობა -- 2.19. ანტიმიკრობული აქტივობის განსაზღვრა -- 2.20. იზოლატების ურთიერთდამოკიდებულების შესწავლა -- 2.21. აციდოფიკაციის უნარის შესწავლა -- 2.22. იზოლატების მოლეკულური იდენტიფიკაცია -- 2.23. რძის ფერმენტირებული სასმელის სენსორული ანალიზი -- 2.24. სტატისტიკური ანალიზი -- თავი 3. შედეგები და მათი განსჯა -- 3.1. პროპიონმჟავა ბაქტერიების გამოყოფა -- 3.2. რძემჟავა ბაქტერიების გამოყოფა და შერჩევა -- 3.3. რძემჟავა ბაქტერიების იზოლატების მოლეკულური იდენტიფიკაცია -- 3.4. რძემჟავა ბაქტერიების აციდოფიკაციის უნარის და პროტეოლიზური აქტივობის შესწავლა -- 3.5. შერჩეული რძემჟავა ბაქტერიების ზოგიერთი ფიზიოლოგიური მახასიათებელი -- 3.6. რძემჟავა ბაქტერიების პრობიოტიკური თვისებების შესწავლა --3.7. რძემჟავა ბაქტერიების ურთიერთდამოკიდებულება -- 3.8. კონსორციუმის შექმნა რძემჟავა და პროპიონმჟავა ბაქტერიებით და პროდუქტის მიღებისათვის ტექნოლოგიური პარამეტრების განსაზღვრა --3.9. ფერმენტირებული რძის სასმელი პროდუქტის დამზადების პარამეტრების შემუშავება -- 3.10. პროდუქტის შენახვის ვადის დადგენა -- 3.11. პროდუქტის კვებითი ღირებულება -- 3.12. რძემჟავა და პროპიონმჟავა ბაქტერიებით გამდიდრებული რძის ფერმენტირებული სასმელი პროდუქტის დამზადების ტექნოლოგიური ბლოკ-სქემა -- დასკვნები -- გამოყენებული ლიტერატურის სია | - |
dc.format.extent | 108 გვ. | en_US |
dc.language.iso | ka | en_US |
dc.publisher | თბილისი | en_US |
dc.subject | სასურსათო ტექნოლოგია | en_US |
dc.title | რძის ფერმენტირებული ფუნქციური სასმელის დამზადების ბიოტექნოლოგია რძემჟავა და პროპიონმჟავა ბაქტერიების საფუძველზე | en_US |
dc.type | Thesis | en_US |
dc.rights.holder | საქართველოს პარლამენტის ეროვნული ბიბლიოთეკა | en_US |
Appears in Collections: | ეროვნული ბიბლიოთეკის დისერტაციებისა და ავტორეფერატების ფონდი |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Papiani_Tereza_Disertacia.pdf | 2.59 MB | Adobe PDF | ![]() View/Open | |
Papiani_Tereza_Avtoreferati.pdf | 920.17 kB | Adobe PDF | ![]() View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.