Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.nplg.gov.ge/handle/1234/8175
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | დობორჯგინიძე, ხათუნა | - |
dc.contributor.editor | სამადაშვილი, ცოტნე | - |
dc.date.accessioned | 2012-12-28T07:08:17Z | - |
dc.date.available | 2012-12-28T07:08:17Z | - |
dc.date.issued | 2010 | - |
dc.identifier.isbn | 978-9941-0-1656-1 | - |
dc.identifier.uri | http://www.nplg.gov.ge/dspace/handle/1234/8175 | - |
dc.description.abstract | მონოგრაფიაში გაშუქებულია საქართველოს რბილი ხორბლის აბორიგენული ჯიშ-პოპულაციებისა და აშშ რბილი ხორბლის გეოგრაფიულად და ეკოლოგიურად დაშორებული ფორმების შეჯვარებით მიღებული მრავალფეროვანი სასელექციო საწყისი მასალა. გამოყოფილია საშუალო და მოკლეღეროიანი, პრაქტიკულად საინტერესო მაღალმოსავლიანი და მაღალხარისხიანი ინტენსიური ტიპის ფორმები. დადგენილია შესაჯვარებელი წყვილების შერჩევის და პრაქტიკულად საინტერესო ფორმების მიღების მეთოდიკა და ტექნიკა. მონოგრაფია განკუთვნილია აგრარული და ბიოლოგიური სპეციალობის მაგისტრებისა და დოქტორანტების და ამ დარგში მომუშავე მეცნიერებისათვის. | en_US |
dc.description.tableofcontents | შესავალი -- საქართველოს რბილი ხორბლის აბორიგენული ჯიშების და ამერიკული რბილი ხორბლის ჯიშ-ნიმუშების შეჯვარების თავისებურება და ჰიბრიდების სიცოცხლისუნარიანობა -- ქართული და ამერიკული რბილი ხორბლის სახეობისშიდა ჰიბრიდების განაყოფიერების სელექციურობა -- ჰიბრიდული მარცვლების აღმოცენების უნარიანობა -- პირველი თაობის ჰიბრიდების გამოზამთრების უნარიანობა -- ქართული და ამერიკული რბილი ხორბლის სახეობსშიდა ჰიბრიდებში სამეურნეო და ბიოლოგიური ნიშნების და თვისებების მემკვიდრეობა -- სავეგეტაციო პერიოდის ხანგრძლივობა -- დაავადებებისადმი გამძლეობა -- რაოდენობრივი ნიშნების დამემკვიდრება პირველ და მეორე თაობაში -- მცენარის სიმაღლის მემკვიდრეობა -- პროდუქტიულობის გამაპირობებელი ელემენტების დამემკვიდრება -- პროდუქტიული ბარტყობის ბუნების მემკვიდრეობა პირველ და მეორე თაობაში -- თავთავის სიგრძის მემკვიდრეობა პირველ და მეორე თაობაში -- მთავარ თავთავზე განვითარებული თავთუნების მემკვიდრეობა პირველ და მეორე თაობაში -- მთავარ თავთავში მარცვლების რიცხვის მემკვიდრეობა პირველ და მეორე თაობაში -- თავთავში მარცვლის მასის მემკვიდრეობა პირველ და მეორე თაობაში -- ერთი მცენარის მარცვლის მასის მემკვიდრეობა Pპირველ და მეორე თაობაში -- 1000 მარცვლის მასის მემკვიდრეობა პირველ და მეორე თაობაში -- მესამე თაობის ჰიბრიდების შესწავლის შედეგები -- ბეკკროსული შეჯვარების ეფექტურობა ხორბლის სელექციაში -- ხორბლის სელექციის გენეტიკური საფუძვლები -- მოკლეღერიანობის გამაპირობებელი გენები -- ქართული და აშშ რბილი ხორბლის ჯიშების შეჯვარებით მიღებული პერსპექტიული ჰიბრიდების შესწავლის შედეგები, ბოტანიკური და სელექციური დახასიათება -- უკეთესი ხაზების სელექციური შესწავლის შედეგები -- გამორჩეული პერსპექტიული ხაზების დახასიათება -- დასკვნები -- გამოყენებული ლიტერატურა, | - |
dc.format.extent | 90 გვ. | - |
dc.language.iso | ka | en_US |
dc.publisher | თბილისი | en_US |
dc.subject | ხორბლის სელექცია | en_US |
dc.subject | ხორბლის შეჯვარება | en_US |
dc.title | საქართველოს რბილი ხორბლის სელექციაში შიდასახეობრივი შეჯვარების გამოყენება | en_US |
dc.type | Book | en_US |
dc.rights.holder | საქართველოს პარლამენტის ეროვნული ბიბლიოთეკა | en_US |
Appears in Collections: | წიგნადი ფონდი |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Shidasaxeobrivi_Shejvarebis_Gamoyeneba.pdf | 6.68 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.