Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.nplg.gov.ge/handle/1234/6173
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | კოტორაშვილი, ლია | - |
dc.contributor.editor | ბაღათურია, ნ. | - |
dc.contributor.editor | ბეგიაშვილი, ნ. | - |
dc.date.accessioned | 2012-11-21T11:24:53Z | - |
dc.date.available | 2012-11-21T11:24:53Z | - |
dc.date.issued | 2009 | - |
dc.identifier.isbn | 978-9941-0-1572-4 | - |
dc.identifier.uri | http://www.nplg.gov.ge/dspace/handle/1234/6173 | - |
dc.description.abstract | ნაშრომში გამოკვლეულია რეჰანის სამრეწველო ჯიშების _ ევგენოლური და ლიმონისებური რეჰანის ნედლეულის ქიმიურ-ტექნოლოგიური მაჩვენებლები, მათი ეთეროვანი ზეთები, ნედლეულისა და ეთეროვანი ზეთების გადამუშავების ნარჩენები. დამუშავებულია ახალი ტი პის ნატურალური არომატიზატორების მიღების რაციონალური ტექნოლოგიები, რომლებიც გამოყენებულია ალკოჰოლიან და უალკოჰოლო სასმელებში. | en_US |
dc.description.tableofcontents | შესავალი; თავი 1. საერთო ცნობები ეთერზეთოვანი მცენარეების და ეთეროვანი ზეთების შესახებ; თავი II. ევგენოლური რეჰანი 2.1 ზოგადი ცნობები ევგენოლური რეჰანის შესახებ; 2.2 ევგენოლური რეჰანის ეთერზეთის მიღება და დახასიათება; 2.3 ევგენოლური რეჰანის ეთერზეთის გადამუშავების მეთოდები; 2.4 ევგენოლური რეჰანის ეთეროვანი ზეთის ქიმიური შედგენილობის გამოკვლევა; 2.5 ევგენოლური რეჰანის ეთეროვანი ზეთის ბაქტერიციდული მოქმედების გამოკვლევა; 2.6 ევგენოლური რეჰანის ეთეროვანი ზეთის შენახვა; 2.7 .7 ევგენოლური რეჰანის ეთერზეთის გასუფთავების ტექნოლოგიის დამუშავება; ნედლი ზეთის მიღება; ნედლი ზეთის გაწმენდა; ევგენოლური რეჰანის ეთერზეთის გასუფთავების ტექნოლოგიური პროცესის სქემა; 2.8 რეჰანის ეთერზეთის ხარისხის გაუმჯობესების ქიმიური მეთოდი; 2.9 ევგენოლური რეჰანის ეთერზეთის გადამუშავების ნარჩენების გამოკვლევა; 2.10 ევგენოლური რეჰანის ეთერზეთის გადამუშავების უნარჩენო ტექნოლოგიის დამუშავება; 2.11 ევგენოლური რეჰანის ნედლეულის ნარჩენების შედგენილობისა და თვისებების გამოკვლევა; თავი III. ლიმონისებური რეჰანი; 3.1 ზოგადი ცნობები ლიმონისებური რეჰანის შესახებ; 3.2 .2 ლიმონისებური რეჰანის ეთეროვანი ზეთის ქიმიური შედგენილობის გამოკვლევა; 3.3 .3 ლიმონისებური რეჰანის ნედლეულის შენახვის პირობების გავლენა ზეთშემცველობაზე; 3.4 ლიმონისებური რეჰანის ნედლეულიდან სპირტიანი ნაყენების მიღების ტექნოლოგია; დასკვნები; გამოყენებული ლიტერატურა. | - |
dc.language | ინგლისური | - |
dc.language.iso | ka | en_US |
dc.publisher | თბილისი | en_US |
dc.subject | სასმელების ნატურალური არომატიზატორები | en_US |
dc.title | რეჰანის ნედლეულიდან ალკოჰოლიანი და უალკოჰოლო სასმელების ნატურალური არომატიზატორების მიღების რაციონალური ტექნოლოგიების დამუშავება | en_US |
dc.type | Book | en_US |
dc.rights.holder | საქართველოს პარლამენტის ეროვნული ბიბლიოთეკა | en_US |
Appears in Collections: | წიგნადი ფონდი |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Kotorashvili_Lia.pdf | 1.99 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.