Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.nplg.gov.ge/handle/1234/274385
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.advisor | კაჭარავა, თამარ | - |
dc.contributor.advisor | გვასალია, ლერი | - |
dc.contributor.author | ეპიტაშვილი, თინათინ | - |
dc.date.accessioned | 2018-07-20T06:27:12Z | - |
dc.date.available | 2018-07-20T06:27:12Z | - |
dc.date.issued | 2018 | - |
dc.identifier.uri | http://dspace.nplg.gov.ge/handle/1234/274385 | - |
dc.description.tableofcontents | შესავალი --1. ლიტერატურის მიმოხილვა--1.1. ტრიტიკალე, მისი მიღების მექანიზმები--1.2. ტრიტიკალეს, ხორბლისა და ჭვავის მარცვლის მახასიათებლები --1.3. ტრიტიკალეს, ხორბლის, ჭვავის ფქვილის ქიმიური მახასიათებლები--1.4. ტრიტიკალეს ფქვილის კვებითი ღირებულება--1.5. ვიტამინები--2. შედეგები და მათი განსჯა--2.1. კვლევის ობიექტი: ა) ტრიტიკალე (×Triticosecale Wittmack)--ბ) მახობელი (Cephalaria syriaca)--2.2. კვლევის მეთოდიკები--2.3. ჰექსაპლოიდური ტრიტიკალეს პერსპექტიული ფორმების ბიოლოგიური თავისებურებები და ქიმიური შედგენილობა--2.4. მახობლის ბიოლოგიური თავისებურებები და ქიმიური შედგენილობა --2.5. მაკრო - და მიკროელემენტები და პურის ხარისხი--2.6. მარცვლოვანთა ნედლეულის და პროდუქტის ხარისხობრივი მაჩვენებლები--2.6.1. ცომის მომზადება, პურის ხარისხი, მჟავიანობა--2.6.2. ტენიანობა მარცვლოვნებსა და ფქვილში--2.6.3. პურის ორგანოლეპტიკური მაჩვენებლების შეფასება--2.6.4. ტრიტიკალესა და ხორბლის ფქვილის ნარევის სხვადასხვა პროპორციებით გამომცხვარი პურის დაავადებები--2.6.5. ტრიტიკალე როგორც ეკონომიკურად მომგებიანი კულტურა--დასკვნა--გამოყენებული ლიტერატურა--დანართი. | - |
dc.format.extent | 108 გვ. | en_US |
dc.language.iso | ka | en_US |
dc.publisher | თბილისი | en_US |
dc.source | ტრიტიკალეს ბიოლოგიური თავისებურებანი, ქიმიური შემადგენლობა და პურის ტექნოლოგიაში მისი გამოყენების პერსპექტივები/თინათინ, ეპიტაშვილი; დის... დოქტ. აკად. ხარისხის.: /სამეცნ. ხელმძღვანელი:/თამარ, კაჭარავა, ლერი, გვასალია; საქ. ტექნიკური უნ–ტი; - თბ., 2018-108 გვ. (საქართველოს პარლამენტის ეროვნული ბიბლიოთეკა, საარქივო ფონდი) | en_US |
dc.subject | პურის ტექნოლოგია | en_US |
dc.subject | ტრიტიკალეს ბიოლოგიური თავისებურებანი | en_US |
dc.subject | ქიმიური შემადგენლობა | en_US |
dc.title | ტრიტიკალეს ბიოლოგიური თავისებურებანი, ქიმიური შემადგენლობა და პურის ტექნოლოგიაში მისი გამოყენების პერსპექტივები | en_US |
dc.type | Thesis | en_US |
dc.rights.holder | საქართველოს პარლამენტის ეროვნული ბიბლიოთეკა | en_US |
Appears in Collections: | ეროვნული ბიბლიოთეკის დისერტაციებისა და ავტორეფერატების ფონდი |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Disertacia.pdf | 2.77 MB | Adobe PDF | View/Open | |
Avtoreferat.pdf | 830.62 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.