Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.nplg.gov.ge/handle/1234/274385
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorკაჭარავა, თამარ-
dc.contributor.advisorგვასალია, ლერი-
dc.contributor.authorეპიტაშვილი, თინათინ-
dc.date.accessioned2018-07-20T06:27:12Z-
dc.date.available2018-07-20T06:27:12Z-
dc.date.issued2018-
dc.identifier.urihttp://dspace.nplg.gov.ge/handle/1234/274385-
dc.description.tableofcontentsშესავალი --1. ლიტერატურის მიმოხილვა--1.1. ტრიტიკალე, მისი მიღების მექანიზმები--1.2. ტრიტიკალეს, ხორბლისა და ჭვავის მარცვლის მახასიათებლები --1.3. ტრიტიკალეს, ხორბლის, ჭვავის ფქვილის ქიმიური მახასიათებლები--1.4. ტრიტიკალეს ფქვილის კვებითი ღირებულება--1.5. ვიტამინები--2. შედეგები და მათი განსჯა--2.1. კვლევის ობიექტი: ა) ტრიტიკალე (×Triticosecale Wittmack)--ბ) მახობელი (Cephalaria syriaca)--2.2. კვლევის მეთოდიკები--2.3. ჰექსაპლოიდური ტრიტიკალეს პერსპექტიული ფორმების ბიოლოგიური თავისებურებები და ქიმიური შედგენილობა--2.4. მახობლის ბიოლოგიური თავისებურებები და ქიმიური შედგენილობა --2.5. მაკრო - და მიკროელემენტები და პურის ხარისხი--2.6. მარცვლოვანთა ნედლეულის და პროდუქტის ხარისხობრივი მაჩვენებლები--2.6.1. ცომის მომზადება, პურის ხარისხი, მჟავიანობა--2.6.2. ტენიანობა მარცვლოვნებსა და ფქვილში--2.6.3. პურის ორგანოლეპტიკური მაჩვენებლების შეფასება--2.6.4. ტრიტიკალესა და ხორბლის ფქვილის ნარევის სხვადასხვა პროპორციებით გამომცხვარი პურის დაავადებები--2.6.5. ტრიტიკალე როგორც ეკონომიკურად მომგებიანი კულტურა--დასკვნა--გამოყენებული ლიტერატურა--დანართი.-
dc.format.extent108 გვ.en_US
dc.language.isokaen_US
dc.publisherთბილისიen_US
dc.sourceტრიტიკალეს ბიოლოგიური თავისებურებანი, ქიმიური შემადგენლობა და პურის ტექნოლოგიაში მისი გამოყენების პერსპექტივები/თინათინ, ეპიტაშვილი; დის... დოქტ. აკად. ხარისხის.: /სამეცნ. ხელმძღვანელი:/თამარ, კაჭარავა, ლერი, გვასალია; საქ. ტექნიკური უნ–ტი; - თბ., 2018-108 გვ. (საქართველოს პარლამენტის ეროვნული ბიბლიოთეკა, საარქივო ფონდი)en_US
dc.subjectპურის ტექნოლოგიაen_US
dc.subjectტრიტიკალეს ბიოლოგიური თავისებურებანიen_US
dc.subjectქიმიური შემადგენლობაen_US
dc.titleტრიტიკალეს ბიოლოგიური თავისებურებანი, ქიმიური შემადგენლობა და პურის ტექნოლოგიაში მისი გამოყენების პერსპექტივებიen_US
dc.typeThesisen_US
dc.rights.holderსაქართველოს პარლამენტის ეროვნული ბიბლიოთეკაen_US
Appears in Collections:ეროვნული ბიბლიოთეკის დისერტაციებისა და ავტორეფერატების ფონდი

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Disertacia.pdf2.77 MBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Avtoreferat.pdf830.62 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.