Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.nplg.gov.ge/handle/1234/219943
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorცინცაძე, თამარ-
dc.contributor.authorგაბელაია, მარგარიტა-
dc.date.accessioned2017-07-17T08:29:56Z-
dc.date.available2017-07-17T08:29:56Z-
dc.date.issued2017-
dc.identifier.urihttp://dspace.nplg.gov.ge/handle/1234/219943-
dc.description.tableofcontentsშესავალი--1. ლიტერატურის მიმოხილვა--1.1. კოსმეცევტიკის არსი--1.2. კოსმეცევტიკაში გამოყენებული რიგი ექსტრაქტებისა და ზეთების ქიმიური შემადგენლობა--1.3. კოსმეცევტიკური პროდუქციის ზოგიერთი სახეობის შემადგენლობა--1.4. კოსმეცევტიკაში მცენარეების ღეროვანი უჯრედების გამოყენება--1.5. თერმული მინერალური წყლების გამოყენება-- 1.6. პირის ღრუს დაავადებები - კბილების, ღრძილების, კბილის ირგვლივ ქსოვილების-- 1.6.1. დაავადებების სახეობები--1.6.2. დაავადების მკურნალობა ფიტოთერაპიული მეთოდებით--1.6.3. მცენარეული წარმოშობის სამკურნალო საშუალებების გამოყენება პაროდონტის მკურნალობისას--1.6.4. პირის ღრუს დაავადებების მკურნალობა--1.7. კანის დაავადებები--1.7.1. კანის ტიპები და მათ სამკურნალოდ მცენარეების გამოყენების შესაძლებლობა-- 1.7.2. კანის არაკოსმეტიკური დაავადებები-- 1.7.3. კანის დაავადებების სამკურნალოდ გამოყენებული მცენარეული ზეთები--2. კვლევის შედეგები და მათი განსჯა--2.1. ექსპერიმენტში გამოყენებული კვლევის მეთოდოლოგია, მეთოდები, ობიექტები, რეაქტივები, აპარატურა--2.1.1. კვლევის მეთოდოლოგია--2.1.2. კვლევაში გამოყენებული მეთოდები--2.1.3 რეოლოგიური მაჩვენებლების განსახღვრა ფხვიერი ნივთიერებისთვის--2.1.4 რეოლოგიური მაჩვენებლების განსახღვრა სითხეებისთვის--2.1.5. სითხეებისთვის რეოლოგიური მაჩვენებლების გამოანგარიშების მეთოდი--2.1.6. გამოყენებული მასალები და რეაქტივები--2.1.7. გამოყენებული აპარატურა-- 2.1.8. კვლევის ობიექტები--2.2. კოსმეტიკური და სამკურნალო-პროფილაქტიკური პუდრების რეცეპტურის შემუშავება-- 2.2.1. პუდრების სტანდარტიზაციის პარამეტრები--2.2.2. კოსმეტიკური და სამკურნალო-პროფილაქტიკური პუდრების მიღების ტექნოლოგიური პროცესის აღწერა--2.2.3. სამკურნალო-პროფილაქტიკური პუდრები--2.2.4. პუდრების თვითღირებულების კალკულაცია--2.3. კოლდკრემის რეცეპტურის შემუშავება--2.3.1. კოლდკრემის სტანდარტიზაციის პარამეტრები--2.3.2. კოლდკრემის მიღების ტექნოლოგიური პროცესის აღწერა--2.3.3. კოლდკრემების თვითღირებულების კალკულაცია 100 + 0,5 გრ კრემის შეფუთვაზე გადაანგარიშება--2.4. კბილის მშრალი ელექსირების რეცეპტურის შემუშავება-- 2.4.1. კბილის მშრალი ელექსირის სტანდარტიზაციის პარამეტრები-- 2.4.2. მშრალი ელექსირების მიღების ტექნოლოგიური პროცესის აღწერა--2.4.3. კბილის მშრალი ელექსირის თვითღირებულების კალკულაცია 1 შეფუთვაზე გადაანგარიშებით-- 2.5. კოსმეცევტიკური მიმართულების კბილის პასტების რეცეპტურის შემუშავება-- 2.5.1. კბილის პასტის რეცეპტურის სტანდარტიზაციის პარამეტრები--2.5.2. კბილის პასტის მიღების ტექნოლოგური პროცესის აღწერა--2.5.3. კბილის პასტის თვითღირებულების კალკულაცია 99 +- 0,5 გრ. ერთ ტუბზე გადაანგარიშებით--2.6 რეოლოგიური კვლევები-- 2.6.1 კოლდკრემების რეოლოგიური თვისებები--2.6.2 კბილის პასტის რეოლოგიური თვისებები--დასკვნა--გამოყენებული ლიტერატურა--დანართი.-
dc.format.extent176 გვ.en_US
dc.language.isokaen_US
dc.publisherთბილისიen_US
dc.sourceპარფიუმერული და კოსმეტიკური საშუალებების (კბილის პასტები, ელექსირები, პუდრა, კოლდკრემი) რეცეპტურისა და ტექნოლოგიების შემუშავება საქართველოს მცენარეული და ბუნებრივი რესურსების საფუძველზე /მარგარიტა, გაბელაია; დის... დოქტ. აკად. ხარ.: სამეცნ.ხელმძღვ.: თამარ, ცინცაძე; საქ. ტექნიკური უნ–ტი; თბ., 2017-176 გვ. (საქართველოს პარლამენტის ეროვნული ბიბლიოთეკა, საარქივო ფონდი)en_US
dc.subjectპარფიუმერული და კოსმეტიკური საშუალებებიen_US
dc.subjectქიმიური და ბიოლოგიური ინჟინერიაen_US
dc.titleპარფიუმერული და კოსმეტიკური საშუალებების (კბილის პასტები, ელექსირები, პუდრა, კოლდკრემი) რეცეპტურისა და ტექნოლოგიების შემუშავება საქართველოს მცენარეული და ბუნებრივი რესურსების საფუძველზეen_US
dc.typeThesisen_US
dc.rights.holderსაქართველოს პარლამენტის ეროვნული ბიბლიოთეკაen_US
Appears in Collections:ეროვნული ბიბლიოთეკის დისერტაციებისა და ავტორეფერატების ფონდი

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Disertacia+.pdf2.05 MBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Avtoreferati+.pdf429.29 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.