Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.nplg.gov.ge/handle/1234/9494
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorმჭედლიშვილი, ქეთევან-
dc.contributor.authorMchedlishvili, Qetevan-
dc.contributor.editorნასყიდაშვილი, პეტრე-
dc.contributor.editorსამადაშვილი, ცოტნე-
dc.date.accessioned2013-01-23T10:19:00Z-
dc.date.available2013-01-23T10:19:00Z-
dc.date.issued2011-
dc.identifier.urihttp://www.nplg.gov.ge/dspace/handle/1234/9494-
dc.description.abstractმონოგრაფიაში ნაჩვენებია, რომ ტრიტიკალე, როგორც ახალი მარცვლეული კულტურა, რომელსაც სამართლიანად უწოდებენ კაცობრიობის მომავალ პურს, მე-20 საუკუნის პირმშოა და სულ მალე, ბიოლოგიის საუკუნეში - მე-21 საუკუნეში იქცევა სასურსათე კულტურად, რომლის წარმოშობა დაკავშირებულია ხორბალთან (Triticum L.) და ჭვავთან (Secale L.). In the monograph is shown that triticale as a new cereal culture, which is called the human future bread, is the first‐born and very soon it will become a grocery culture in the 21st century, biology century, which derivation is connected to the wheat (Triticum L.) and rye (secale L.).en_US
dc.format.extent230 გვ.-
dc.language.isokaen_US
dc.publisherთბილისიen_US
dc.subjectხორბლის სელექციაen_US
dc.titleოქტაპლოიდური ტრიტიკალეს და ხორბლის შეჯვარებით სასელექციო საწყისი მასალის მიღებაen_US
dc.title.alternativeTo receive breeding initial material with help of crossingof the wheat and octaploid triticaleen_US
dc.typeBooken_US
dc.rights.holderსაქართველოს პარლამენტის ეროვნული ბიბლიოთეკაen_US
Appears in Collections:წიგნადი ფონდი

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Mchedlishvili_Qetevan.pdf890.41 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.