Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.nplg.gov.ge/handle/1234/8849
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorკალანდია, ალეკო-
dc.contributor.authorვანიძე, მაია-
dc.contributor.authorჯაფარიძე, ინდირა-
dc.contributor.authorქამადაძე, ელენე-
dc.date.accessioned2013-01-16T07:11:05Z-
dc.date.available2013-01-16T07:11:05Z-
dc.date.issued2009-
dc.identifier.isbn978-9941-0-2073-5-
dc.identifier.urihttp://www.nplg.gov.ge/dspace/handle/1234/8849-
dc.description.abstractწიგნი წარმოადგენს ცხიმოვანი ნედლეულისა და ცხიმის ანალიზის დროს გამოყენებული მეთოდების მოკლე აღწერას. ის დააინტერესებს ყველა იმ ადამიანს, რომელიც დაიტერესებულია მცენარეული ნედლეულის და მისგან წარმოებული პროდუქტების კვლევით, აგრეთვე საბუნებისმეტყველო მიმართულების ბაკალავრებს , მაგისტრებს და დოქტორანტებს, ასევე შესაბამისი პროფილის საწარმოებში დასაქმებულ ადამიანებს.en_US
dc.description.tableofcontentsცხიმი, ზოგადი წარმოდგენები -- 1.სუნის, ფერის და გამჭვირვალობის განსაზღვრა -- 2. ტენისა და მქროლავი ნაერთების განსაზღვრა -- 3. ნაცრიანობის განსაზღვრა -- 4. ზეჟანგური რიცხვის განსაზღვრა -- 5. მჟაური რიცხვის განსაზღვრა -- 6. ფოსფორშემცველი ნაერთების განსაზღვრა კოლორიმეტრული მეთოდით -- 7. იოდური რიცხვის განსაზღვრა -- 8. გაუსაპნავი ნაერთების განსაზღვრა -- 9. საპნის შემცველობის განსაზღვრა -- 10.გასაპვნის რიცხვის განსაზღვრა -- 11.გარდატეხის მაჩვენებლის განსაზღვრა -- 12.გამჭვირვალობის ხარისხის განსაზღვრა -- 13. ნალექის მოცულობითი რაოდენობის განსაზღვრა -- 14. მინერალური მჟავების შემცველობის განსაზღვრა -- 15. ზეთის აალების ტემპერატურის (დახურულ ტიგელში) განსაზღვრა -- ცხიმის აღმოჩენა და რაოდენობრივი განსაზღვრა.-
dc.format.extent41 გვ.-
dc.language.isokaen_US
dc.publisherბათუმიen_US
dc.subjectცხიმოვანი მჟავებიen_US
dc.titleცხიმოვანი ნედლეულისა და პროდუქტების კვლევის მეთოდებიen_US
dc.typeBooken_US
dc.rights.holderსაქართველოს პარლამენტის ეროვნული ბიბლიოთეკაen_US
Appears in Collections:წიგნადი ფონდი

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Cximovani_Nedleuli.pdf997.1 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.