Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.nplg.gov.ge/handle/1234/507295
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.advisor | გელოვანი, ნანა | - |
dc.contributor.author | გიორგიშვილი, ეკატერინე | - |
dc.date.accessioned | 2024-08-02T08:35:39Z | - |
dc.date.available | 2024-08-02T08:35:39Z | - |
dc.date.issued | 2024 | - |
dc.identifier.uri | https://dspace.nplg.gov.ge/handle/1234/507295 | - |
dc.description.tableofcontents | შესავალი -- 1. ლიტერატურის მიმოხილვა -- 1.1. კვებითი ღირებულების მქონე ნუტრიენტების ქიმიური შედგენილობა --1.2. ნუტრიენტების კლასიფიკაცია -- 1.3. ვიტამინები -- 1.4. მინერალური ნივიერებები -- 1.5. წყალი -- 1.6. ნახშირწყლები -- 1.7. ცხიმები -- 1.8. ცილები -- 1.9. მცენარეული ნედლეულის და მასალის შესწავლის მეთოდები -- 1.10. მცენარეული ნედლეულის დამუშავების ზოგადი ეტაპები -- 1.11. ბიოტექნოლოგიური ობიექტების შერჩევის პრინციპები -- 1.12. ხილ-კენკროვანი კულტურების განხილვა -- 1.13. ხილ-კენკროვანი კულტურების შრობა -- 1.14. ექსტრაქციის თეორიული საფუძვლები -- 1.15. ექსტრაქციაზე მოქმედი ფაქტორები -- 1.16. კონცენტრაციის სხვაობა -- 1.17. ტემპერატურული რეჟიმი -- 1.18. ბლანტი გამხსნელები -- 1.19. ზედაპირულად აქტიური ნივთიერებები -- 1.20. მცენარეული მასალის ჰიდროდინამიკური მახასიათებლები -- 1.21. ექსტრაქციის მეთოდები -- 1.22. ექსტრაქცია გამხსნელთა ორფაზიანი სისტემებით -- 1.23. ექსტრაქტები -- 1.24. თხევადი ექსტრაქტების მიღების მეთოდები -- 1.25. სქელი ექსტრაქტები -- 1.26. მარტივი ვაკუუმური აორთქლება -- 1.27. მშრალი ექსტრაქტების სტანდარტიზაცია. მშრალი ექსტრაქტები -- 2. ექსპერიმენტული ნაწილი -- 2.1. ნედლეულის შრობის რეჟიმის შერჩევა -- 2.2. პერსპექტიული ბიოკომპლექსების შესამუშავებლად ნედლეულის შერჩევა და კვლევა -- 2.3. კვლევის პერსპექტიული ობიექტები -- 2.4. ნედლეულის მიყვანა სტანდარტულ მდგომარეობამდე -- 2.5. ნედლეულის კვლევის მეთოდები -- 2.6. სპირტ-წყალხსნარიანი გამონაწვლილები - როგორც ბიოკომპლექსების კომპონენტი -- 2.7. მიკრობიოლოგიური კვლევები -- 2.8. სოკოები -- 2.9. -- 2.10. მიკრობების საერთო რიცხვის განსაზღვრა -- 2.11. ნაწლავის ჩხირის ჯგუფის ბაქტერიები -- 2.12. ბიოკომპლექსების ანტიმიკრობული მოქმედების განსაზღვრა -- 2.13. ბიოლოგიური კომპლექსების ინფრაწითელი სპექტროსკოპიის შედეგები -- დასკვნა -- გამოყენებული ლიტერატურა | - |
dc.format.extent | 140 გვ. | en_US |
dc.language.iso | ka | en_US |
dc.publisher | თბილისი | en_US |
dc.subject | ქიმიური ინჟინერია | en_US |
dc.subject | ბიოლოგიური ინჟინერია | en_US |
dc.title | ადგილობრივი ნედლეულის ბაზაზე ბიოკომპლექსების რეცეპტურის შემუშავება და მიღების ტექნოლოგიის ძირითადი მდგენელები | en_US |
dc.type | Thesis | en_US |
dc.rights.holder | საქართველოს პარლამენტის ეროვნული ბიბლიოთეკა | en_US |
Appears in Collections: | ეროვნული ბიბლიოთეკის დისერტაციებისა და ავტორეფერატების ფონდი |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Giorgishvili_Ekaterine_Disertacia.pdf | 4.26 MB | Adobe PDF | View/Open | |
Giorgishvili_Ekaterine_Avtoreferati.pdf | 519.66 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.