ამ ეგზემპლარზე გადასასვლელად გამოიყენეთ ეს იდენტიფიკატორი: https://dspace.nplg.gov.ge/handle/1234/500914
მეტამონაცემთა სრული ჩანაწერი
DC ველიმნიშვნელობაენა
dc.contributor.advisorღვინიანიძე, თემურ-
dc.contributor.authorჩიქოვანი, პაპუნა-
dc.date.accessioned2024-06-12T09:42:32Z-
dc.date.available2024-06-12T09:42:32Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.urihttps://dspace.nplg.gov.ge/handle/1234/500914-
dc.description.tableofcontentsIntroduction -- Innovative technology for processing antioxidant concentrates from secondary resources of colored grapes -- შესავალი -- თავი 1. ლიტერატურის მიმოხილვა -- 1.1 თავისუფალ რადიკალური ჟანგვითი პროცესები ორგანიზმში , ანტიოქსიდანტების როლი ოქსიდაციური სტრესის რეგულაციაში -- 1.2. ფენოლური ნაერთები - ძლიერი მცენარეული ანტიოქსიდანტები -- 1.3 ყურძნის მტევნის უვოლოგიური მახასიათებლები, ქიმიური და მექანიკური შედგენილობა -- 1.4 ყურძნის გადამუშავების მეორადი რესურსების სამკურნალო პრევენციული დანიშნულებით გამოყენების პერსპექტივები -- 1.5 მცენარეული ექსტრაქტები და კონცენტრატები, ექსტრაქციისა და კონცენტრაციის თეორიული საფუძვლები -- ექსპერიმენტალური ნაწილი -- თავი 2. კვლევის ობიექტები და მეთოდები -- 2.1. კვლევის ობიექტები -- 2.2. კვლევის მეთოდები -- 2.3.საკვლევი ნედლეულის ფენოლური კომპლექსების კონცენტრირების ტექნიკური საშუალებები -- თავი 3. ექსპერიმენტის შედეგების ანალიზი -- 3.1. ყურძნის ნედლეულის - „ზეიბელ 5455“ და „ოცხანური საფერეს“ უვოლოგიური მახასიათებლების გამოკვლევა -- 3.2 ფენოლური კონცენტრატების მიღების ტექნოლოგიური სქემა -- 3.3. ყურძნის ნედლეულის პირველადი გადამუშავება, კლერგაცლილი ჭაჭის შრობა, კანისა და წიპწის განცალკევება -- 3.4. ყურძნის მყარი ნაწილებისაგან ფენოლური ნაერთების ექსტრაქციის პროცესების ოპტიმიზაცია -- 3.5. ექსტრაქტების ფილტრაცია და შესქელება ვაკუუმ-როტაციული გადამდენით -- 3.6. შესქელებული ექსტრაქტების სუბლიმაციური შრობა - ლიოფილური კონცენტრატის მიღება -- 3.7. მშრალი (გრანულირებული და ტაბლეტირებული) ფენოლური კონცენტრატის მიღება -- 3.8. თხევადი და მშრალი (გრანულირებული და ტაბლეტირებული) ფენოლური კონცენტრატების ქიმიური შედგენილობისა და ანტიოქსიდანტური აქტივობის გამოკვლევა -- თავი 4 ფენოლური კონცენტრატების ფარმაკოლოგიური შეფასება -- დასკვნები -- .გამოყენებული ლიტერატურა -- დანართები-
dc.format.extent122 გვ.en_US
dc.language.isoenen_US
dc.language.isokaen_US
dc.publisherქუთაისიen_US
dc.subjectსასურსათო ტექნოლოგიაen_US
dc.titleანტიოქსიდანტური კონცენტრატების დამუშავების ინოვაციური ტექნოლოგია ფერადი ყურძნის მეორადი რესურსებიდანen_US
dc.typeThesisen_US
dc.typeThesisen_US
dc.rights.holderსაქართველოს პარლამენტის ეროვნული ბიბლიოთეკაen_US
შესულია კოლექციებში:ეროვნული ბიბლიოთეკის დისერტაციებისა და ავტორეფერატების ფონდი

ფაილები ამ ეგზემპლარში:
ფაილი აღწერილობა ზომაფორმატი 
Chiqovani_Papuna_Disertacia.pdf8.38 MBAdobe PDFგამოსახულება
ნახვა / გახსნა


საავტორო უფლება