Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.nplg.gov.ge/handle/1234/332254
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.advisor | ქვარცხავა, გიორგი | - |
dc.contributor.author | სორდია, ელენე | - |
dc.date.accessioned | 2021-04-13T13:17:53Z | - |
dc.date.available | 2021-04-13T13:17:53Z | - |
dc.date.issued | 2021 | - |
dc.identifier.uri | http://dspace.nplg.gov.ge/handle/1234/332254 | - |
dc.description.tableofcontents | შესავალი -- 1. ლიტერატურის მიმოხილვა -- 1.1 ქვევრი -- 1.1.1 ქვევრის უპირატესობები -- 1.1.2 ქვევრის დამზადება -- 1.1.3 ქვევრის თიხა -- 1.2 მეტალთა იონები ღვინოში -- 1.2.1 ღვინოში მეტალთა მთავარი წყაროები -- 1.2.2 მეტალთა ზეგავლენა ღვინის ხარისხზე -- 1.3 ღვინის ფენოლური ნივთიერებები -- 1.4 ანტიოქსიდანტები -- 1.4.1 ანტიოქსიდანტების მოქმედების მექანიზმი -- 1.4.2 ანტიოქსიდანტების კლასიფიკაცია -- 1.4.3 ანტიოქსიდანტ რეზვერატროლი -- 2. ექსპერიმენტული ნაწილი -- 2.1 კვლევის ობიექტი -- 2.2 ყურძნის ჯიშების მოკლე მიმოხილვა -- 2.3 ღვინის დამზადების ტექნოლოგია -- 2.4 კვლევის მეთოდები -- 2.5 ღვინის ბიოქიმიური პარამეტრების განსაზღვრა -- 2.5.1 ეთილის სპირტის განსაზღვრა სპირტომეტრის საშუალებით -- 2.5.2 ტიტრული მჟავიანობის განსაზღვრა -- 2.5.3 ხვედრითი წონის განსაზღვრა პიკნომეტრული მეთოდით -- 2.5.4 მქროლავი მჟავების განსაზღვრა მათიეს მეთოდით -- 2.5.5 საერთო ექსტრაქტის განსაზღვრა ღვინის ხვედრითი წონისა და სიმაგრის მიხედვით-- 2.5.6 რკინის საერთო შემცველობის განსაზღვრა კოლორიმეტრული მეთოდით-- 2.5.7 რედუცირებული შაქრების განსაზღვრა ბერტრანის მეთოდით -- 2.5.8 თავისუფალი და შეკავშირებული გოგირდოვანი მჟავის განსაზღვრა იოდმეტრული ტიტრაციის მეთოდით -- 2.5.9 აქტიური მჟავიანობის (pH) განსაზღვრა -- 2.5.10 საერთო ფენოლური ნივთიერებების განსაზღვრა Folin Ciocalteu-ს რეაქტივის გამოყენებით -- 2.5.11 ტანინების განსაზღვრა ტიტრაციული მეთოდით-- 2.5.12 ანტიოქსიდანტური აქტივობის განსაზღვრა სპექტროფოტომეტრული (FRAP) მეთოდით -- 2.5.13 მინერალური ნივთიერებების განსაზღვრა ატომურ-აბსორბციული სპექტროფოტომეტრით -- 2.5.14 მძიმე მეტალების განსაზღვრა ატომურ-აბსორბციული სპექტროფოტომეტრით-- 2.5.15 რეზვერატროლის, კვერცეტინისა და მირიცეტინის განსაზღვრა მაღალეფექტური თხევადი ქრომატოგრაფიის გამოყენებით -- 3. შედეგები და მათი განსჯა -- 3.1 ყურძნის მტევნების აგებულების შესწავლა -- 3.2 ღვინის ქიმიური მახასიათებლების შესწავლა -- 3.3 ღვინოში მინერალური ნივთიერებების და მძიმე მეტალების შესწავლა -- 3.4 ღვინოში საერთო ფენოლური ნივთიერებების შესწავლა--3.5 ღვინოში ტანინების შესწავლა -- 3.6 ღვინოში ანტიოქსიდანტური ნივთიერებების კონცენტრაციის შესწავლა -- 3.7 ღვინოში ტრანს- და ცის- რეზვერატროლის შესწავლა -- 3.8 ღვინოში კვერცეტინის და მირიცეტინის შესწავლა -- დასკვნები --გამოყენებული ლიტერატურა . | - |
dc.format.extent | 131 გვ. | en_US |
dc.language.iso | ka | en_US |
dc.publisher | თბილისი | en_US |
dc.source | ქართული ქვევრის ღვინის ბიოქიმიური მახასიათებლების შესწავლა/ ელენე, სორდია; დის... დოქტ. აკად. ხარისხის.: /სამეცნ.ხელმძღვან.: გიორგი, ქვარცხავა; საქართველოს ტექნიკური უნ-ტი, თბილისი; 2021-131 გვ. (საქართველოს პარლამენტის ეროვნული ბიბლიოთეკა, საარქივო ფონდი) | en_US |
dc.subject | სასურსათო ტექნოლოგია | en_US |
dc.title | ქართული ქვევრის ღვინის ბიოქიმიური მახასიათებლების შესწავლა | en_US |
dc.type | Thesis | en_US |
dc.rights.holder | საქართველოს პარლამენტის ეროვნული ბიბლიოთეკა | en_US |
Appears in Collections: | ეროვნული ბიბლიოთეკის დისერტაციებისა და ავტორეფერატების ფონდი |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Disertacia.pdf | 991.12 kB | Adobe PDF | View/Open | |
Avtoreferati.pdf | 266.42 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.