Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.nplg.gov.ge/handle/1234/332254
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorქვარცხავა, გიორგი-
dc.contributor.authorსორდია, ელენე-
dc.date.accessioned2021-04-13T13:17:53Z-
dc.date.available2021-04-13T13:17:53Z-
dc.date.issued2021-
dc.identifier.urihttp://dspace.nplg.gov.ge/handle/1234/332254-
dc.description.tableofcontentsშესავალი -- 1. ლიტერატურის მიმოხილვა -- 1.1 ქვევრი -- 1.1.1 ქვევრის უპირატესობები -- 1.1.2 ქვევრის დამზადება -- 1.1.3 ქვევრის თიხა -- 1.2 მეტალთა იონები ღვინოში -- 1.2.1 ღვინოში მეტალთა მთავარი წყაროები -- 1.2.2 მეტალთა ზეგავლენა ღვინის ხარისხზე -- 1.3 ღვინის ფენოლური ნივთიერებები -- 1.4 ანტიოქსიდანტები -- 1.4.1 ანტიოქსიდანტების მოქმედების მექანიზმი -- 1.4.2 ანტიოქსიდანტების კლასიფიკაცია -- 1.4.3 ანტიოქსიდანტ რეზვერატროლი -- 2. ექსპერიმენტული ნაწილი -- 2.1 კვლევის ობიექტი -- 2.2 ყურძნის ჯიშების მოკლე მიმოხილვა -- 2.3 ღვინის დამზადების ტექნოლოგია -- 2.4 კვლევის მეთოდები -- 2.5 ღვინის ბიოქიმიური პარამეტრების განსაზღვრა -- 2.5.1 ეთილის სპირტის განსაზღვრა სპირტომეტრის საშუალებით -- 2.5.2 ტიტრული მჟავიანობის განსაზღვრა -- 2.5.3 ხვედრითი წონის განსაზღვრა პიკნომეტრული მეთოდით -- 2.5.4 მქროლავი მჟავების განსაზღვრა მათიეს მეთოდით -- 2.5.5 საერთო ექსტრაქტის განსაზღვრა ღვინის ხვედრითი წონისა და სიმაგრის მიხედვით-- 2.5.6 რკინის საერთო შემცველობის განსაზღვრა კოლორიმეტრული მეთოდით-- 2.5.7 რედუცირებული შაქრების განსაზღვრა ბერტრანის მეთოდით -- 2.5.8 თავისუფალი და შეკავშირებული გოგირდოვანი მჟავის განსაზღვრა იოდმეტრული ტიტრაციის მეთოდით -- 2.5.9 აქტიური მჟავიანობის (pH) განსაზღვრა -- 2.5.10 საერთო ფენოლური ნივთიერებების განსაზღვრა Folin Ciocalteu-ს რეაქტივის გამოყენებით -- 2.5.11 ტანინების განსაზღვრა ტიტრაციული მეთოდით-- 2.5.12 ანტიოქსიდანტური აქტივობის განსაზღვრა სპექტროფოტომეტრული (FRAP) მეთოდით -- 2.5.13 მინერალური ნივთიერებების განსაზღვრა ატომურ-აბსორბციული სპექტროფოტომეტრით -- 2.5.14 მძიმე მეტალების განსაზღვრა ატომურ-აბსორბციული სპექტროფოტომეტრით-- 2.5.15 რეზვერატროლის, კვერცეტინისა და მირიცეტინის განსაზღვრა მაღალეფექტური თხევადი ქრომატოგრაფიის გამოყენებით -- 3. შედეგები და მათი განსჯა -- 3.1 ყურძნის მტევნების აგებულების შესწავლა -- 3.2 ღვინის ქიმიური მახასიათებლების შესწავლა -- 3.3 ღვინოში მინერალური ნივთიერებების და მძიმე მეტალების შესწავლა -- 3.4 ღვინოში საერთო ფენოლური ნივთიერებების შესწავლა--3.5 ღვინოში ტანინების შესწავლა -- 3.6 ღვინოში ანტიოქსიდანტური ნივთიერებების კონცენტრაციის შესწავლა -- 3.7 ღვინოში ტრანს- და ცის- რეზვერატროლის შესწავლა -- 3.8 ღვინოში კვერცეტინის და მირიცეტინის შესწავლა -- დასკვნები --გამოყენებული ლიტერატურა .-
dc.format.extent131 გვ.en_US
dc.language.isokaen_US
dc.publisherთბილისიen_US
dc.sourceქართული ქვევრის ღვინის ბიოქიმიური მახასიათებლების შესწავლა/ ელენე, სორდია; დის... დოქტ. აკად. ხარისხის.: /სამეცნ.ხელმძღვან.: გიორგი, ქვარცხავა; საქართველოს ტექნიკური უნ-ტი, თბილისი; 2021-131 გვ. (საქართველოს პარლამენტის ეროვნული ბიბლიოთეკა, საარქივო ფონდი)en_US
dc.subjectსასურსათო ტექნოლოგიაen_US
dc.titleქართული ქვევრის ღვინის ბიოქიმიური მახასიათებლების შესწავლაen_US
dc.typeThesisen_US
dc.rights.holderსაქართველოს პარლამენტის ეროვნული ბიბლიოთეკაen_US
Appears in Collections:ეროვნული ბიბლიოთეკის დისერტაციებისა და ავტორეფერატების ფონდი

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Disertacia.pdf991.12 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Avtoreferati.pdf266.42 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.