Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.nplg.gov.ge/handle/1234/332249
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.advisor | ხოსიტაშვილი, მარიამ | - |
dc.contributor.author | ხოსიტაშვილი, თეა | - |
dc.date.accessioned | 2021-04-13T11:35:02Z | - |
dc.date.available | 2021-04-13T11:35:02Z | - |
dc.date.issued | 2018 | - |
dc.identifier.uri | http://dspace.nplg.gov.ge/handle/1234/332249 | - |
dc.description.tableofcontents | შესავალი --ნაშრომის ზოგადი დახასიათება -- 1. ლიტერატურული მიმოხილვა -- 1.1 წითელი ღვინო და მისი დაყენების მეთოდი --1.2 ყურძნის დამწიფება და რთველის პერიოდის დადგენა -- 1.3 ფენოლური ნაერთების ზოგადი მიმოხილვა და გავლენა წითელი ღვინის ხარისხზე-- 2. ექსპერიმენტული ნაწილი--2.1 ობიექტების შერჩევა და კვლვის მეთოდები -- 2.2 მტევნის გეომეტრიული მახასიათებლების შესწავლა და საანალიზო წითელი ღვინის დამზადება -- 2.3 წითელი ღვინის ფერის მახასიათებელი პარამეტრების განსაზღვრის მეთოდი -- 2.4 ყურძენსა და ღვინოში ფენოლური სიმწიფის ინდექსის განსაზღვრის მეთოდი -- 3. წითელ ყურძენში ფენოლური ნაერთებისა და ფენოლური სიმწიფის ინდექსის შესწავლა და გავლენა ტკბილის და ღვინის ხარისხზე -- 3.1 წითელი ყურძენის სამეურნეო - ტექნოლოგიური მახასიათებლებისა და ყურძნის მარცვლის ფენოლური ნაერთების ჯამური რაოდენობის განსაზღვრა--3.2 დამწიფების სხვადასხვა პერიოდში წითელ ყურძნში ფენოლური ნაერთების ცვლილების დინამიკა -- 3.3 საერთო ფენოლური ინდექსის განსაზღვრა ვაზის ჯიშების წითელ ყურძენში-- 4. წითელი ღვინის ფენოლური ნაერთებისა და პოლიფენოლური ინდექსის განსაზღვრა ახალგაზრდა და დაძველებულ ღვინოში -- 5. ეკონომიკური ეფეტის დასაბუთება -- დასკვნები -- გამოყენებული ლიტერატურა . | - |
dc.format.extent | 160 გვ. | en_US |
dc.language.iso | ka | en_US |
dc.publisher | თელავი | en_US |
dc.source | აბორიგენული და ინტროდუცირებული ვაზის ჯიშების წითელ ყურძენში ფენოლური სიმწიფის ინდექსის შესწავლა და გავლენა წითელი ღვინის ხარისხზე/თეა, ხოსიტაშვილი; დის... დოქტ. აკად. ხარისხის.: /სამეცნ.ხელმძღვან.: მარიამ, ხოსიტაშვილი; სსიპ იაკობ გოგებაშვილის სახელობის თელავის სახელმწიფო უნ-ტი., თელავი; 2018-160 გვ. (საქართველოს პარლამენტის ეროვნული ბიბლიოთეკა, საარქივო ფონდი) | en_US |
dc.subject | სასურსათო ტექნოლოგიები | en_US |
dc.subject | ვაზი, წითელი ღვინო | en_US |
dc.subject | სიმწიფის ინდექსი | en_US |
dc.title | აბორიგენული და ინტროდუცირებული ვაზის ჯიშების წითელ ყურძენში ფენოლური სიმწიფის ინდექსის შესწავლა და გავლენა წითელი ღვინის ხარისხზე | en_US |
dc.type | Thesis | en_US |
dc.rights.holder | საქართველოს პარლამენტის ეროვნული ბიბლიოთეკა | en_US |
Appears in Collections: | ეროვნული ბიბლიოთეკის დისერტაციებისა და ავტორეფერატების ფონდი |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Disertacia.pdf | 2.75 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.