ამ ეგზემპლარზე გადასასვლელად გამოიყენეთ ეს იდენტიფიკატორი: https://dspace.nplg.gov.ge/handle/1234/317689
მეტამონაცემთა სრული ჩანაწერი
DC ველიმნიშვნელობაენა
dc.contributor.advisorქვარცხავა, გიორგი-
dc.contributor.advisorმამარდაშვილი, ნაირა-
dc.contributor.authorყანჩაველი, თამარ-
dc.date.accessioned2020-02-21T12:32:32Z-
dc.date.available2020-02-21T12:32:32Z-
dc.date.issued2020-
dc.identifier.urihttp://dspace.nplg.gov.ge/handle/1234/317689-
dc.description.tableofcontentsშესავალი -- 1. ლიტერატურის მიმოხილვა -- 1.1. ღვინის ლექის დახასიათება--1.2. ღვინის ლექის ფიზიკურ-ქიმიური თვისებები -- 1.3. ღვინის ლექის შემადგენელი კომპონენტების დახასიათება -- 2. ექპერიმენტული ნაწილი--2.1. კვლევის ობიექტები და მეთოდები -- 2.2. ღვინის ლექის ძირითადი ქიმიური შედგენილობის გამოკვლევა--2.2.2. მინერალური ნივთიერებების განსაზღვრა -- 2.2.3. მძიმე მეტალების განსაზღვრა -- 2.2.4. აზოტოვანი ნაერთების განსაზღვრა -- 2.2.5. ფენოლური ნაერთების განსაზღვრა -- 2.2.6. ლიპიდური ფრაქციის გამოკვლევა -- 2.2.7. პოლისაქარიდების გამოკვლევა -- 2.2.8. ცილოვანი კონცენტრატის გამოცდა ფრინველებზე -- 2.2.9. ანტიოქსიდანტური აქტიურობის განსაზღვრა ლექისა და ჩაის სხვადასხვა კონცენტრაციის დროს -- 3. შედეგები და მათი განსჯა -- 3.1. მშრალი და მინერალური ნივთიერებების შემცველობა -- 3.2. მძიმე მეტალების შემცველობა -- 3.3. აზოტოვანი ნივთიერებები -- 3.3.1. საერთო აზოტის, ცილისა და ამინური აზოტის შემცველობა -- 3.3.2. მჟავა ჰიდროლიზის ჩატარებისას მიღებული ჰიდროლიზატების შედგენილობა-- 3.3.3. ამინომჟავების შემცველობა -- 3.4. ფენოლური ნაერთები -- 3.5. ლიპიდური ფრაქციის შედგენილობა -- 3.6. პოლისაქარიდები -- 3.7. ფრინველებზე ექსპერიმენტის შედეგები -- 3.8.ლექისა და ჩაის სხვადასხვა კონცენტრაციის ექსტრაქტებში ანტიოქსიდანტური აქტიურობა -- 3.9. ღვინის ლექის კომპლექსური გადამუშავების ტექნოლოგიური სქემა--4. დასკვნები და რეკომენდაციები -- ლიტერატურის სია.-
dc.format.extent130 გვ.en_US
dc.language.isokaen_US
dc.publisherთბილისიen_US
dc.sourceღვინის ლექიდან ბიოლოგიურად აქტიური ნაერთების მიღების კომპლექსური ტექნოლოგიის შემუშავება/თამარ, ყანჩაველი; დის... დოქტ. აკად. ხარისხის.: /სამეცნ.ხელმძღვან.: გიორგი, ქვარცხავა; ნაირა, მამარდაშვილი; საქართველოს ტექნიკური უნ-ტი, თბილისი; 2019-130 გვ. (საქართველოს პარლამენტის ეროვნული ბიბლიოთეკა, საარქივო ფონდი)en_US
dc.subjectსასურსათო ტექნოლოგიებიen_US
dc.titleღვინის ლექიდან ბიოლოგიურად აქტიური ნაერთების მიღების კომპლექსური ტექნოლოგიის შემუშავებაen_US
dc.typeThesisen_US
dc.rights.holderსაქართველოს პარლამენტის ეროვნული ბიბლიოთეკაen_US
შესულია კოლექციებში:ეროვნული ბიბლიოთეკის დისერტაციებისა და ავტორეფერატების ფონდი

ფაილები ამ ეგზემპლარში:
ფაილი აღწერილობა ზომაფორმატი 
Disertacia.pdf1.05 MBAdobe PDFგამოსახულება
ნახვა / გახსნა
Avtoreferati.pdf285 kBAdobe PDFგამოსახულება
ნახვა / გახსნა


საავტორო უფლება