Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.nplg.gov.ge/handle/1234/304260
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorგაგელიძე, ნინო-
dc.contributor.authorსაჩანელი, თამარ-
dc.date.accessioned2019-06-27T11:58:40Z-
dc.date.available2019-06-27T11:58:40Z-
dc.date.issued2019-
dc.identifier.urihttp://dspace.nplg.gov.ge/handle/1234/304260-
dc.description.tableofcontentsშესავალი --1. ლიტერატურის მიმოხილვა -- 1.1. ყველის როგორც რძის პროდუქტის დახასიათება--1. 2. ყველის შემადგენელი პრობიოტიკული მიკროორგანიზმები-- 2. ექსპერიმენტული ნაწილი-- თავი 2. კვლევის ობიექტები და მეთოდები-- 2.1. კვლევის ობიექტები --2.2. კვლევის მეთოდები --2.3. მიკროორგანიზმთა კულტივირებისათვის გამოყენებული საკვები არეები -- თავი 3. შედეგები და მათი განსჯა-- 3.1. ქართული ტრადიციული ყველის - თუშური გუდას ქიმიური შედგენილობა--3.2. თუშური გუდის ყველის მიკრობიოტას დომინანტი კომპონენტები-- 3.3. მიკროორგანიზმთა იზოლატების სუფთა კულტურების მიღება-- 3.4. რძემჟავა და პროპიონმჟავა ბაქტერიების პრობიოტიკული თვისებები-- 3.5. რძემჟავა- და პროპიონმჟავა ბაქტერიების იდენტიფიკაციისათვის მნიშვნელოვანი მახასიათებლებლები-- 3.6. ყველის წარმოებაში გამოსაყენებელი რძემჟავა და პროპიონმჟავა ბაქტერიების ტექნოლოგიური თვალსაზრისით მნიშვნელოვანი მახასიათებლები --3.7. რძემჟავა და პროპიონმჟავა ბაქტერიების იზოლატების იდენტიფიკაცია შესწავლილი მახასიათებლების საფუძველზე და მათი ურთიერდამოკიდებულება -- 3.8. თუშური გუდას ტექნოლოგიური სქემა-- 4. დასკვნა -- გამოყენებული ლიტერატურა .-
dc.formatPDFen_US
dc.format.extent154 გვ.en_US
dc.language.isokaen_US
dc.publisherთბილისიen_US
dc.sourceგუდის ყველის მომწიფებაში მონაწილე ბაქტერიების გამოყოფა და მათი პრობიოტიკული თვისებების საფუძველზე ახალი ტექნოლოგიების შემუშავება/ თამარ, საჩანელი; დის... დოქტ. აკად. ხარისხის.: /სამეცნ.ხელმძღვან..: ნინო, გაგელიძე; საქ. ტექნიკური უნ–ტი; - თბ., 2019-154 გვ. (საქართველოს პარლამენტის ეროვნული ბიბლიოთეკა, საარქივო ფონდი)en_US
dc.subjectაგრარული მეცნიერებებიen_US
dc.subjectგუდის ყველიen_US
dc.titleგუდის ყველის მომწიფებაში მონაწილე ბაქტერიების გამოყოფა და მათი პრობიოტიკული თვისებების საფუძველზე ახალი ტექნოლოგიების შემუშავებაen_US
dc.typeThesisen_US
dc.rights.holderსაქართველოს პარლამენტის ეროვნული ბიბლიოთეკაen_US
Appears in Collections:ეროვნული ბიბლიოთეკის დისერტაციებისა და ავტორეფერატების ფონდი

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Disertacia.pdf2.57 MBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Avtoreferati.pdf297.41 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.