ამ ეგზემპლარზე გადასასვლელად გამოიყენეთ ეს იდენტიფიკატორი: https://dspace.nplg.gov.ge/handle/1234/166679
მეტამონაცემთა სრული ჩანაწერი
DC ველიმნიშვნელობაენა
dc.contributor.advisorბასილაძე, გივი-
dc.contributor.authorკალანდია, ერნა-
dc.date.accessioned2016-07-21T12:27:30Z-
dc.date.available2016-07-21T12:27:30Z-
dc.date.issued2008-
dc.identifier.urihttp://dspace.nplg.gov.ge/handle/1234/166679-
dc.description.tableofcontentsშესავალი–– თავი 1. ლიტერატურული მიმოხილვა–– 1.1. რძის ქიმიური შედგენილობა და ბიოლოგიური ღირებულება–– 1.2. წლის სეზონის გავლენა რძეში მძიმე ლითონების შემცველობაზე––1.3. სპილენძის, თუთიისა და ტყვიის ბიოლოგიური როლი და ტოქსიკურობა–– 1.4. მოთხოვნილება რძის ხარისხზე რძემჟავა პროდუქტებისა და ყველის წარმოებისათვის–– თავი 2. კვლევის ადგილი–– ობიექტი და კვლევის მეთოდები–– 2.1. კვლევის ჩატარების ადგილი–– 2.2. კვლევის ობიექტი––ა) ნიადაგი–– ბ) მცენარეული საფარის დახასიათება––გ) კავკასიური წაბლა ჯიშის მოკლე დახასიათება–– 2.3. კვლევის მეთოდები–– ა) სპილენძისა და თუთიის განსაზღვრა ცხოველის სისხლის შრატში–– ბ) რძის ფიზიკურ-ქიმიური ანალიზი–– 2.4. ტექნოლოგიური ცდა–– ა) მაწვნის დამზადების ტექნოლოგია–– ბ) ქართული ყველის დამზადების ტექნოლოგია–– თავი 3. საკუთარი გამოკვლევის შედეგები–– 3.1. სპილენძის შემცველობა ნიადაგში–– მცენარეულ საკვებში–– ცხოველის სისხლსა და რძეში წლის სეზონების მიხედვით–– 3.2. თუთიის შემცველობა ნიადაგში, მცენარეულ საკვებში–– ცხოველის სისხლსა და რძეში წლის სეზონების მიხედვით––3.3. ტყვიის შემცველობა ნიადაგში, მცენარეულ საკვებსა და რძეში წლის სეზონების მიხედვით–– 3.4. მძიმე ლითონების გავლენა ფურების სარძეო პროდუქტიულობაზე–– 3.5. მძიმე ლითონების გავლენა რძის ხარისხზე–– 3.6. მძიმე ლითონების გავლენა მაწვნის ხარისხზე–– 3.7. მძიმე ლითონების გავლენა ქართული ყველის ხარისხზე–– თავი 4. მძიმე ლითონების (სპილენძი–– თუთია–– ტყვია) გავლენის ეკონომიკური ეფექტურობა ფურების სარძეო პროდუქტიულობაზე––დასკვნები–– პრაქტიკული წინადადებები–– გამოყენებული ლიტერატურა-
dc.format.extent142 გვ.en_US
dc.language.isokaen_US
dc.publisherთბილისიen_US
dc.sourceზოგიერთი ეკოლოგიური ფაქტორის გავლენა ძროხის რძისა და რძის პროდუქტების ხარისხზე ქვემო ქართლის რეგიონში / ე. კალანდია; დის... დოქტ. აკად. ხარ. / ხელმძღვ.: გივი ბასილაძე; საქ. აგრარული უნ-ტი; თბ., 2008 - 142 გვ. - - ბიბლიოგრ.: გვ. 129-142.(საქართველოს პარლამენტის ეროვნული ბიბლიოთეკა, საარქივო ფონდი)en_US
dc.subjectმეცხოველეობაen_US
dc.subjectრძის პროდუქტიულობაen_US
dc.subjectსოფლის მეურნეობაen_US
dc.titleზოგიერთი ეკოლოგიური ფაქტორის გავლენა ძროხის რძისა და რძის პროდუქტების ხარისხზე ქვემო ქართლის რეგიონშიen_US
dc.typeThesisen_US
dc.rights.holderსაქართველოს პარლამენტის ეროვნული ბიბლიოთეკაen_US
შესულია კოლექციებში:ეროვნული ბიბლიოთეკის დისერტაციებისა და ავტორეფერატების ფონდი

ფაილები ამ ეგზემპლარში:
ფაილი აღწერილობა ზომაფორმატი 
Disertacia.pdf664.09 kBAdobe PDFგამოსახულება
ნახვა / გახსნა


საავტორო უფლება