ამ ეგზემპლარზე გადასასვლელად გამოიყენეთ ეს იდენტიფიკატორი:
https://dspace.nplg.gov.ge/handle/1234/166226
მეტამონაცემთა სრული ჩანაწერი
DC ველი | მნიშვნელობა | ენა |
---|---|---|
dc.contributor.advisor | ჩავლეიშვილი, ამირან | - |
dc.contributor.advisor | ბაღათურია, ნუგზარ | - |
dc.contributor.author | მულაძე, შორენა | - |
dc.date.accessioned | 2016-07-19T08:34:51Z | - |
dc.date.available | 2016-07-19T08:34:51Z | - |
dc.date.issued | 2011 | - |
dc.identifier.uri | http://dspace.nplg.gov.ge/handle/1234/166226 | - |
dc.description.tableofcontents | შესავალი –– თავი I ლიტერატურის მიმოხილვა–– 1.1. პექტინოვანი ნივთიერებები–– მათ აგებულება და ძირითადი თვისებები –– 1.2. სხვადასხვა ხარისხის ეთერიფიცირებული პექტინის მიღების ძირითადი ხერხები –– 1.3. პექტინოვანი ნივთიერებები და მათი გამოყენების არეალი–– თავი II კვლევის ობიექტები და მეთოდები–– 2.1. გამოსაკვლევი პროდუქტების დახასიათება და კვლევის მეთოდები –– 2.2. ტყემლიდან მიღებული პექტინის პრეპარატის ბიოლოგიური მოქმედების შეფასების კრიტერიუმები –– თავი III ექსპერიმენტული ნაწილი–– 3.1. სხვადასხვა ჯიშის ტყემლის ქიმიური შემადგენლობა–– 3.2. ტყემლიდან პექტინის მიღების პროცესების ექსპერიმენტული გამოკვლევა–– 3.3 ჰიდროლიზ-ექსტრაგირების პროცესების გავლენა პექტინის ეთერიფიკაციის ხარისხზე და კომპლექსწარმომქმნელ უნარზე–– 4. ტყემლის ჯიშების გავლენა პექტინის ფიზიკო-ქიმიურ მაჩვენებელებზე–– 4.1. ტყემლიდან პექტინის მიღების ტექნოლოგიური სქემა–– 4.2 ტყემლიდან პექტინის მიღების საწარმო-აპარატურულ-ტექნოლოგიური სქემა –– 4.3 ტყემლის პექტინის გამოყენებით შემუშავებული ახალი სახეობის საკვები პროდუქტების კვებითი და ბიოლოგიური ღირებულება –– 5. ტყემლის პექტინის პრეპარატის პურის ნაწარმში დამატების ბიოლოგიური ეფექტურობის შესწავლა–– 5.1. ახალი სახეობის საკონდიტრო პროდუქტები (კონფიტიური–– ჟელე) ტყემლის ნედლეულისაგან და მათი კვებითი ღირებულება–– 5.2. ტყემლიდან მიღებული პექტინის პრეპარატის ბიოლოგიური მოქმედების შეფასების შედეგები–– 5.3. ტყემლის პექტინის პროტექტორული მოქმედების გამოკვლევა ექსპერიმენტის დაგეგმვის და მონაცემების დამუშავების მათემატიკური მეთოდი–– 6. ტყემლის პექტინის რადიოპროტექტორული მოქმედების შესწავლა –– 6.1 ექსპერიმენტის დაგეგმვის და მონაცემების დამუშავების მათემატიუკური მეთოდი ––პ 6.2. ტყემლიდან კომპლექსწარმომქმნელი პექტინის მიღების მათემატიკური მოდელის შემუშავება–– დ ა ს კ ვ ნ ე ბ ი –– გამოყენებული ლიტერატურა | - |
dc.format.extent | 125 გვ. | en_US |
dc.language.iso | ka | en_US |
dc.publisher | თბილისი | en_US |
dc.source | ტყემლის სამრეწველო ჯიშებიდან სხვადასხვა კომპლექსწარმომქნელი თვისებების მქონე პექტინების მიღების რაციონალური ტექნოლოგიის დამუშავება / შ. მულაძე; დის... დოქტ. აკად. ხარ. / ხელმძღვ.: ამირან ჩავლეიშვილი; საქ. აგრარული უნ-ტი; თბ., 2011 - 123 გვ. - - ბიბლიოგრ.: გვ. 120-123.(საქართველოს პარლამენტის ეროვნული ბიბლიოთეკა, საარქივო ფონდი) | en_US |
dc.subject | სოფლის მეურნეობა | en_US |
dc.subject | მეხილეობა | en_US |
dc.subject | კვების მრეწველობა | en_US |
dc.title | ტყემლის სამრეწველო ჯიშებიდან სხვადასხვა კომპლექსწარმომქნელი თვისებების მქონე პექტინების მიღების რაციონალური ტექნოლოგიის დამუშავება | en_US |
dc.type | Thesis | en_US |
dc.rights.holder | საქართველოს პარლამენტის ეროვნული ბიბლიოთეკა | en_US |
შესულია კოლექციებში: | ეროვნული ბიბლიოთეკის დისერტაციებისა და ავტორეფერატების ფონდი |
ფაილები ამ ეგზემპლარში:
ფაილი | აღწერილობა | ზომა | ფორმატი | |
---|---|---|---|---|
Disertacia.pdf | 783.84 kB | Adobe PDF | ![]() ნახვა / გახსნა |
საავტორო უფლება