Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.nplg.gov.ge/handle/1234/165394
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.advisor | ურუშაძე, თეო | - |
dc.contributor.advisor | ბერუაშვილი, მზია | - |
dc.contributor.author | ხარხელი, თამარ | - |
dc.date.accessioned | 2016-07-13T12:59:13Z | - |
dc.date.available | 2016-07-13T12:59:13Z | - |
dc.date.issued | 2012 | - |
dc.identifier.uri | http://dspace.nplg.gov.ge/handle/1234/165394 | - |
dc.description.tableofcontents | შესავალი–– თავი I. კარტოფილის დაავადებების შესწავლის თანამედროვე მდგომარეობა–– 1.1. კარტოფილის სოკოვან დაავადებათა მიმოხილვა–– 1.2. კარტოფილის ტრაქეომიკოზური ჭკნობის შესწავლის თანამედროვე მდგომარეობა–– თავი II. კვლევის მეთოდები–– თავი III. კარტოფილის ტრაქეომიკოზური ჭკნობის გამომწვევი სოკოების სახეობრივი შემადგენლობა და გავრცელება სამცხე-ჯავახეთში–– 3.1. ტრაქეომიკოზური ჭკნობის მავნეობა და გავრცელება სამცხე- ჯავახეთში–– 3.2. ტრაქეომიკოზური ჭკნობის გამომწვევი სოკოების სახეობრივი შემადგენლობა და კულტურალური ნიშნების შესწავლა–– 3.3. ლატენტური დაავადებები და მისი როლი ინფექციის შენახვაში–– თავი IV. ჭკნობის გამომწვევი სოკოების ბიოლოგიური თავისებურებანი–– 4.1. სოკო Fusarium oxysporum Schl. და სოკო Verticillium lateritium Berk. პათოგენობა–– 4.2. სხვადასხვა ტემპერატურის გავლენა სოკო F. oxysporum და სოკო V.lateritium ზრდა-განვითარებაზე–– 4.3. ჰაერის ფარდობითი ტენიანობის გავლენა სოკო F. oxysporum და სოკო V.lateritium ზრდა-განვითარებაზე–– 4.4. სხვადასხვა ნახშირბადოვანი წყაროს გავლენა სოკო F. oxysporum და სოკო V.lateritium ზრდა-განვითარებაზე–– 4.5. სხვადასხვა აზოტოვანი წყაროს გავლენა სოკო F. oxysporum და სოკო V.lateritium ზრდა-განვითარებაზე–– 4.6. საკვები არეების წყალბადიონების კონცენტრაციების გავლენა სოკო F. oxysporum და სოკო V. lateritium ზრდა-განვითარებაზე–– 4.7. სხვადასხვა საკვები არის გავლენა სოკო Fusarium oxysporum Schl. და სოკო Verticillium lateritium Berk. ზრდა-განვითარებაზე–– თავი V. ფუზარიოზისა და ვერტიცილიოზის გამომწვევ სოკოების Fusarium oxysporum Schl. და Verticillium lateritium Berk. მოქმედების მექანიზმის შესწავლისათვის–– 5.1. სოკო F. oxysporum-ის ტოქსიკური აქტივობა და პატრონ-მცენარეზე მოქმედება–– 5.2. სოკო V. lateritium-ის ტოქსიკური აქტივობა და პატრონ-მცენარეზე მოქმედება–– 5.3. სოკო F. oxysporum-ისა და სოკო V. lateritium-ის ცელულოზოლირური ფერმენტების აქტივობა და მოქმედება მცენარეზე––თავი VI. დაავადებულ მცენარეში მიმდინარე პათოლოგიური ცვლილებები და გამძლეობის ზოგიერთი მაჩვენებელი–– კატალაზას–– პეროქსიდასა და ვიტამინ ,,C“-ს შემცველობა საღ და დაავადებულ მცენარეებში–– თავი VII. კარტოფილის ტრაქეომიკოზური ჭკნობის წინააღმდეგ ბრძოლის ეკოლოგიურად უსაფრთხო ღონისძიებების შემუშავება–– 7.1. სარგავი ტუბერების ფიტოსანიტარული მდგომარეობის შემოწმება და შერჩევა–– 7.2. ბიოპრეპარატი ,,ლილე”–– როგორც მძლავრი იმუნიზატორული საშუალება კარტოფილის ტრაქეომიკოზური ჭკნობის მიმართ–– 7.3. ნიადაგის მულჩირების გავლენა კარტოფილის ტრაქეომიკოზური ჭკნობის დაავადების გავრცელება-განვითარებასა და მოსავლის რაოდენობრივ-ხარისხობრივ მაჩვენებლებზე––დასკვნები–– რეკომენდაციები–– ციტირებული ლიტერატურა | - |
dc.format.extent | 183 გვ. | en_US |
dc.language.iso | ka | en_US |
dc.publisher | თბილისი | en_US |
dc.source | კარტოფილის ტრაქეომიკოზური ჭკნობა და მის წინააღმდეგ ბრძოლის ეკოლოგიურად უსაფრთხო ღონისძიების შემუშავება / თ. ხარხელი; დის... დის... დოქტ. აკად. ხარ. / ხელმძღვ.: ;თეო ურუშაძე; მზია ბერუაშვილი; საქ. აგრარული უნ-ტი; თბ., 2010 - 183 გვ. - - ბიბლიოგრ.: გვ. 179-183.(საქართველოს პარლამენტის ეროვნული ბიბლიოთეკა, საარქივო ფონდი) | en_US |
dc.subject | სოფლის მეურნეობა | en_US |
dc.subject | ბოსტნეული კულტურები | en_US |
dc.subject | კარტოფილის მოვლა | en_US |
dc.title | კარტოფილის ტრაქეომიკოზური ჭკნობა და მის წინააღმდეგ ბრძოლის ეკოლოგიურად უსაფრთხო ღონისძიების შემუშავება | en_US |
dc.type | Thesis | en_US |
dc.rights.holder | საქართველოს პარლამენტის ეროვნული ბიბლიოთეკა | en_US |
Appears in Collections: | ეროვნული ბიბლიოთეკის დისერტაციებისა და ავტორეფერატების ფონდი |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Disertacia.pdf | 4.18 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.