ამ ეგზემპლარზე გადასასვლელად გამოიყენეთ ეს იდენტიფიკატორი: https://dspace.nplg.gov.ge/handle/1234/165367
მეტამონაცემთა სრული ჩანაწერი
DC ველიმნიშვნელობაენა
dc.contributor.advisorყამარაული, სულიკო-
dc.contributor.authorკვეზერელი, შალვა-
dc.date.accessioned2016-07-13T12:22:59Z-
dc.date.available2016-07-13T12:22:59Z-
dc.date.issued2011-
dc.identifier.urihttp://dspace.nplg.gov.ge/handle/1234/165367-
dc.description.tableofcontentsშესავალი–– თავი 1. კვლევის ობიექტის დახასიათება / ანალიზი–– 1.1 ბუნებრივ - კლიმატური პირობები–– 1.2 საწარმოო რესურსები–– 1.2.1 მიწის რესურსები–– 1.2.2 მატერიალური რესურსები–– 1.2.3 შრომითი რესურსები–– 1.3 ეკონომიკური და ტექნოლოგიური გარემო–– თავი 2. მეძროხეობის–– როგორც აგროწარმოების ერთ-ერთი ძირითადი მიმართულების ეკონომიკის ფორმირება და მათი ანალიზი–– 2.1 რეალიზაციიდან მიღებული ამონაგების ფორმირება და მისი ანალიზი –– 2.2 პროპორციულად ცვლადი დანახარჯების ფორმირება და მისი ანალიზი –– 2.3 მარჟინალური მოგების ფორმირება და მისი ანალიზი–– 2.4 ცვლადი და მუდმივი დანახარჯების წარმოშობა და მათი ანალიზი–– 2.5 მეწარმის მოგების და მოგების ფორმირება და მათი ანალიზი–– 2.6 ზღვრული ფასების შესწავლის მდგომარეობა–– თავი 3. მეძროხეობის განვითარების თანამედროვე მდგომარეობა და მისი სრულყოფის გზები–– 3.1 მეძროხეობაში არსებული მდგომარეობის მიმოხილვა–– 3.2 საკვები ბაზის არსებული მდგომარეობა და მისი გამტკიცების გზები–– 3.3 სამცხე-ჯავახეთის რეგიონში არსებული ჰიგიენური მდგომარეობა–– 3.4 დამხმარე, სერვისმომსახურების არსებული მდგომარეობა–– 3.5 რძის გადამმუშავებელ საწარმოთა გაადგილება და მათი განვითარების გზები–– თავი 4. რძისა და რძის პროდუქტების ბაზრის ფორმირება და განვითარება–– 4.1 აგრომარკეტინგი და სასურსათო ბაზრის თავისებურებანი–– 4.2 საქართველოს რძისა და რძის პროდუქტების ბაზრის მიმოხილვა / კვლევები–– 4.2.1 საქართველოში რძის ბაზრის პოტენციალი–– 4.2.2 რძის მოთხოვნასა და ფასზე მოქმედი ფაქტორები–– 4.2.3 საქართველოში ყველის ბაზრის პოტენციალი–– 4.2.4 ყველის მოთხოვნასა და ფასზე მოქმედი ფაქტორები–– 4.2.5 რძის პროდუქტების გასაღების ძირითადი არხები–– 4.2.6 არსებული ინფორმაციული, საკანონმდებლო და მარეგულირებე-ლი გარემო–– 4.3 რეგიონში წარმოებული რძის და რძის პროდუქტების რეალიზაციის ანალიზი–– დასკვნები და წინადადებები–– გამოყენებული ლიტერატურა–– დანართი-
dc.format.extent210 გვ.en_US
dc.language.isokaen_US
dc.publisherთბილისიen_US
dc.sourceმეძროხეობის განვითარების პრობლემები და მათი გადაწყვეტის გზები სამცხე–ჯავახეთის რეგიონში / შ. კვეზერელი; დის... დოქტ. აკად. ხარ. / ხელმძღვ.: სულიკო ყამარაული; საქ. აგრარული უნ-ტი; თბ., 2011 - 210 გვ. - - ბიბლიოგრ.: გვ. 205-210.(საქართველოს პარლამენტის ეროვნული ბიბლიოთეკა, საარქივო ფონდი)en_US
dc.subjectსოფლის მეურნეობაen_US
dc.subjectმეძროხეობა საქართველოშიen_US
dc.subjectშინაური ცხოველებიen_US
dc.titleმეძროხეობის განვითარების პრობლემები და მათი გადაწყვეტის გზები სამცხე–ჯავახეთის რეგიონშიen_US
dc.typeThesisen_US
dc.rights.holderსაქართველოს პარლამენტის ეროვნული ბიბლიოთეკაen_US
შესულია კოლექციებში:ეროვნული ბიბლიოთეკის დისერტაციებისა და ავტორეფერატების ფონდი

ფაილები ამ ეგზემპლარში:
ფაილი აღწერილობა ზომაფორმატი 
Disertacia.pdf1.63 MBAdobe PDFგამოსახულება
ნახვა / გახსნა


საავტორო უფლება