Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.nplg.gov.ge/handle/1234/11507
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorხარაიშვილი, ეთერ-
dc.contributor.editorმექვაბიშვილი, ე.-
dc.date.accessioned2013-02-13T10:12:07Z-
dc.date.available2013-02-13T10:12:07Z-
dc.date.issued2011-
dc.identifier.isbn978-9941-17-342-4-
dc.identifier.urihttp://www.nplg.gov.ge/dspace/handle/1234/11507-
dc.description.abstractმონოგრაფიაში განხილულია საქართველოს ეკონომიკის უმნიშვნელოვანესი პრობლემა - კონკურენცია და კონკურენტუნარიანობა აგროსასურსათო სექტორში. ამ სექტორის განვითარების ტენდენციების საფუძველზე შეფასებულია სასურსათო ბაზრებზე კონკურენციის დონე, გამოვლენილია ბაზარზე შეღწევის ბარიერები. კონკურენტუნარიანობის განსაზღვრის მეთოდოლოგიაზე დაყრდნობით, ასევე პორტერის “ალმასის” მოდელისა და კონკურენციის ხუთი ფაქტორის მიხედვით გამოკვლეულია საქართველოსათვის სტრატეგიული აგროსასურსათო პროდუქტების კონკურენტუნარიანობის დონე. საბაზრო სტრატეგიების საფუძველზე შეფასებულია აგროსასურსათო სექტორის მდგრადი განვითარების პრიორიტეტები. წიგნი განკუთვნილია მეცნიერ-ეკონომისტების, აგროსასურსათო სექტორში ოპტიმალური გადაწყვეტილებების მიღებით დაინტერესებული მენეჯერების, სტუდენტებისა და ახალგაზრდა მკვლევარების, ასევე, მკითხველთა ფართო წრისათვის.en_US
dc.description.tableofcontentsწინასიტყვაობა -- თავი 1. კონკურენციისა და კონკურენტუნარიანობის თეორიები -- 1.1. კონკურენციისა და კონკურენტუნარიანობის კვლევის თეორიულ-მეთოდოლოგიური საფუძვლები -- 1.2. კონკურენტუნარიანობის განსაზღვრის კრიტერიუმები და შეფასების პრობლემები -- თავი 2. კონკურენცია და საქართველოს აგროსასურსათო სექტორის განვითარების თანამედროვე ტენდენციები -- 2.1. აგროსასურსათო სექტორის განვითარების დარგობრივ- ტერიტორიული პარამეტრების ანალიზი -- 2.2. კონკურენცია და და სასურსათო ბაზრების ფუნქციონირების თავისებურებები -- 2.3. კონკურენცია და ფირმების ქცევის სტრატეგია -- თავი 3. ქართული აგროსასურსათო პროდუქტის (სექტორის) კონკურენტუნარიანობა -- 3.1. აგროსასურსათო პროდუქტების კონკურენტუნარიანობის დონე -- 3.2. კონკურენტუნარიანობაზე მოქმედი მიკროეკონომიკური რისკები -- 3.3. ქართული ღვინის კონკურენტუნარიანობა და ბაზრის დივერსიფიკაცია -- 3.4. ქართული თხილის კონკურენტუნარიანობა და წარმოების დომინანტური მახასიათებლები -- 3.5. ნედლი ხილის ევროპული ბაზარი და წარმოების პოტენციალი საქართველოში -- 3.6. საქართველოს აგროტურისტული პროდუქტების კონკურენტუნარიანობა -- თავი 4. კონკურენტული სტრატეგიები და მდგრადი განვითარების ინოვაციური ფაქტორები -- 4.1. კონკურენტუნარიანობა და მდგრადი განვითარების პრობლემები აგროსასურსათო სექტორში -- 4.2. საექსპორტო სასურსათო პროდუქტების დივერსიფიკაცია და საბაზრო პირობების სტრატეგია -- 4.3. კონკურენცია და რეგიონული განვითარების ინოვაციური ინდიკატორები -- ლიტერატურა -- ანოტაცია და შინაარსი (ინგლისურ ენაზე).-
dc.format.extent196 გვ.-
dc.language.isokaen_US
dc.publisherთბილისი : უნივერსალიen_US
dc.subjectკონკურენციაen_US
dc.subjectსაქართველოს სოფლის მეურნეობის ეკონომიკაen_US
dc.titleკონკურენციისა და კონკურენტუნარიანობის პრობლემები საქართველოს აგროსასურსათო სექტორშიen_US
dc.typeBooken_US
dc.rights.holderსაქართველოს პარლამენტის ეროვნული ბიბლიოთეკაen_US
Appears in Collections:წიგნადი ფონდი

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Agrosasursato_seqtori.pdf2.4 MBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.