Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.nplg.gov.ge/handle/1234/11507
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | ხარაიშვილი, ეთერ | - |
dc.contributor.editor | მექვაბიშვილი, ე. | - |
dc.date.accessioned | 2013-02-13T10:12:07Z | - |
dc.date.available | 2013-02-13T10:12:07Z | - |
dc.date.issued | 2011 | - |
dc.identifier.isbn | 978-9941-17-342-4 | - |
dc.identifier.uri | http://www.nplg.gov.ge/dspace/handle/1234/11507 | - |
dc.description.abstract | მონოგრაფიაში განხილულია საქართველოს ეკონომიკის უმნიშვნელოვანესი პრობლემა - კონკურენცია და კონკურენტუნარიანობა აგროსასურსათო სექტორში. ამ სექტორის განვითარების ტენდენციების საფუძველზე შეფასებულია სასურსათო ბაზრებზე კონკურენციის დონე, გამოვლენილია ბაზარზე შეღწევის ბარიერები. კონკურენტუნარიანობის განსაზღვრის მეთოდოლოგიაზე დაყრდნობით, ასევე პორტერის “ალმასის” მოდელისა და კონკურენციის ხუთი ფაქტორის მიხედვით გამოკვლეულია საქართველოსათვის სტრატეგიული აგროსასურსათო პროდუქტების კონკურენტუნარიანობის დონე. საბაზრო სტრატეგიების საფუძველზე შეფასებულია აგროსასურსათო სექტორის მდგრადი განვითარების პრიორიტეტები. წიგნი განკუთვნილია მეცნიერ-ეკონომისტების, აგროსასურსათო სექტორში ოპტიმალური გადაწყვეტილებების მიღებით დაინტერესებული მენეჯერების, სტუდენტებისა და ახალგაზრდა მკვლევარების, ასევე, მკითხველთა ფართო წრისათვის. | en_US |
dc.description.tableofcontents | წინასიტყვაობა -- თავი 1. კონკურენციისა და კონკურენტუნარიანობის თეორიები -- 1.1. კონკურენციისა და კონკურენტუნარიანობის კვლევის თეორიულ-მეთოდოლოგიური საფუძვლები -- 1.2. კონკურენტუნარიანობის განსაზღვრის კრიტერიუმები და შეფასების პრობლემები -- თავი 2. კონკურენცია და საქართველოს აგროსასურსათო სექტორის განვითარების თანამედროვე ტენდენციები -- 2.1. აგროსასურსათო სექტორის განვითარების დარგობრივ- ტერიტორიული პარამეტრების ანალიზი -- 2.2. კონკურენცია და და სასურსათო ბაზრების ფუნქციონირების თავისებურებები -- 2.3. კონკურენცია და ფირმების ქცევის სტრატეგია -- თავი 3. ქართული აგროსასურსათო პროდუქტის (სექტორის) კონკურენტუნარიანობა -- 3.1. აგროსასურსათო პროდუქტების კონკურენტუნარიანობის დონე -- 3.2. კონკურენტუნარიანობაზე მოქმედი მიკროეკონომიკური რისკები -- 3.3. ქართული ღვინის კონკურენტუნარიანობა და ბაზრის დივერსიფიკაცია -- 3.4. ქართული თხილის კონკურენტუნარიანობა და წარმოების დომინანტური მახასიათებლები -- 3.5. ნედლი ხილის ევროპული ბაზარი და წარმოების პოტენციალი საქართველოში -- 3.6. საქართველოს აგროტურისტული პროდუქტების კონკურენტუნარიანობა -- თავი 4. კონკურენტული სტრატეგიები და მდგრადი განვითარების ინოვაციური ფაქტორები -- 4.1. კონკურენტუნარიანობა და მდგრადი განვითარების პრობლემები აგროსასურსათო სექტორში -- 4.2. საექსპორტო სასურსათო პროდუქტების დივერსიფიკაცია და საბაზრო პირობების სტრატეგია -- 4.3. კონკურენცია და რეგიონული განვითარების ინოვაციური ინდიკატორები -- ლიტერატურა -- ანოტაცია და შინაარსი (ინგლისურ ენაზე). | - |
dc.format.extent | 196 გვ. | - |
dc.language.iso | ka | en_US |
dc.publisher | თბილისი : უნივერსალი | en_US |
dc.subject | კონკურენცია | en_US |
dc.subject | საქართველოს სოფლის მეურნეობის ეკონომიკა | en_US |
dc.title | კონკურენციისა და კონკურენტუნარიანობის პრობლემები საქართველოს აგროსასურსათო სექტორში | en_US |
dc.type | Book | en_US |
dc.rights.holder | საქართველოს პარლამენტის ეროვნული ბიბლიოთეკა | en_US |
Appears in Collections: | წიგნადი ფონდი |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Agrosasursato_seqtori.pdf | 2.4 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.